top of page

Spartak Braho

Deputet, PS, Qarku Tiranë

Z. Spartak Braho ka lindur në 17 korrik 1951 në Tiranë. Ka përfunduar studimet si gazetar në vitin 1974 pranë Fakultetit të Shkencave Politiko-Juridike. Z.Braho ka edhe titullin “Jurist”, nga Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës (1981). Në vitin 1987 ka kryer një Kurs për të drejtën ndërkombëtare tregtare, pranë Ministrisë së Tregtisë së Jashtme.

 

Prej vitit 1997 deri në 2015 Spartaku ka qënë pjesmarrës në seminare dhe kurse pranë KE-se, USAID, OSBE, GARNISH MUNCHEN, për probleme të përafrimit të legjislacionit për sigurinë kombëtare, reformën zgjedhore, reformën në drejtësi etj. Z. Braho ka një karrierë shumë të gjatë në politike. Ka qënë drejtues i strukturave të PS-se, Tiranë dhe Durrës. Prej shtatorit 2009 deri në 2013 ka qënë Këshilltar ligjor i grupit parlamentar të LSI-së. Prej vitit 2004 e në vijimë zgjedhur në forumet drejtuese dhe Kryesinë e LSI-së. Spartak Braho ka qënë Deputet në Kuvendin e Shqiperisë për 4 Legjislatura.

bottom of page