Bashkia Divjakë

Updated: Jun 14, 2020


 1. Ndërtimi i një Poliklinike me të gjitha parametrat bashkëkohore, e cila i shërben një popullsie prej 54 000 banorë.

 2. Rehabilitimi i qendrës së qytetit të Divjakës dhe ndërtimi i shëtitores që lidh zonën urbane me pyllin me pisha, e cila ka rritur në mënyrë të ndjeshme vizitueshmërinë e parkut kombëtar Divjakë-Karavasta.

 3. Në të gjitha Njësitë Administrative është rritur cilësia e shërbimit, dhënia e informacionit apo kthimi i përgjigjeve të kërkesave të qytetarëve.

 4. Asfaltime në Njësinë Administrative Gradishtë. Në Sopëz dhe Mërtish janë asfaltuar rrugët në disa lagje.

 5. Pastrimi i kanalit kullues në fshatin Remas, Njësia Administrative Remas. Kanali ka një gjatësi prej 1.2 km dhe shërben për kullimin e një sipërfaqeje prej mbi 90 ha tokë bujqësore.

 6. Asflatimi i rrugës kryesore të fshatit Goriçaj në Njësinë Administrative Gradishtë. Rikonstruksioni i Shkollës 9-Vjeçare “Hysni Malko” në fshatin Kryekuq, Njësia Administrative Remas.

 7. Transformim radikal i qëndrës shëndetësore në fshatin Grabian. Kjo qëndër shëndetësore do ti shërbejë rreth 5 mije banorëve të kësaj zone.

 8. Pastrimi i kanalit kullues në fshatin Cerm Sektor, Njësia Administrative Tërbuf. Kanali ka një gjatësi prej 3.6 km dhe shërben për kullimin e një sipërfaqeje prej mbi 180 ha tokë bujqësore.

 9. Rikonstruksioni i rrugës Babunjë-Agim.

 10. Pastrimi i kanaleve kulluese dhe ujitëse në fshatin Goricaj, Njësia Administrative Gradisht.

 11. Rehabilitimi me çakull i rrugëve të brendshme në fshatin Gungas, Njësia Administrative Gradishtë. Njëkohësisht me rehabilitimin e rrugëve u bë edhe ndricimi i tyre.

 12. Rikonstruksioni dhe zgjerimi i unazës së sipërme në fshatin Kryekuq, Njësia Administrative Remas, Bashkia Divjakë.

 13. Rikonstruksioni i shkollës në Çermë Shkumbin. Një transformim radikal nga një objekt të rrënuar, në një shkollë me standarte bashkëkohore.

 14. Shtrirja e rrjetit ujësjellës në fshatin Senëz, Njësia Administrative Gradishtë.

 15. Sistemimi dhe rehabilitimi me çakull i rrugëve në fshatin Korie, Njësia Administrative Gradishtë.

 16. Rikonstruksioni i kopshtit në Goriçaj.

 17. Rehabilitim total i hapësirave të lira në fshatin Bedat, Njësia Administrative Remas.

 18. Kënde lojërash për fëmijët pranë kopshtit të Divjakës si dhe ne Cermë Sektor, Njësia Administrative Tërbuf.

 19. Asfaltimi i segmentit rrugor Grabian – Dushk Can deri në bashkimin me asfaltin ekzistues.

 20. Reahbilitimi i kanalit kullues LUK 3-X-4/2 në fshatin Gur, Njësia Administrative Remas.

 21. Mbjellja e pemëve të reja në të gjitha sheshet dhe rrugët e lagjeve të qytetit të Divjakës. Aksioni do të vazhdojë edhe në të gjitha fshatrat e njësive administrative.

Burimi 1: Bashkia Divjakë - https://www.facebook.com/Bashkia.Divjake/

Burimi 2: Pushteti Vendor , Reporter.al - http://pushtetivendor.reporter.al/fredi-kokoneshi-sfida-me-e-madhe-fokusimi-te-turizmi-brenda-4-vitesh-pastrojme-kanalet-vaditese/