top of page

Tonin Marinaj - Bashkia Malësi e Madhe

Premtimet elektorale të z. Tonin Marinaj, Kryetar i Bashkisë Malësi e Madhe (Maj 2015)


1. Një drejtim me kompetencë, kjo edhe nëpërmjet përfshirjes në administratë të kapaciteteve më të mira drejtuese, tërheqjen në vendimmarrje të qytetarëve, ofrimin e shërbimeve në mënyrë cilësore, në çdo fshat, pavarësisht nga largësia me qendrën.

2. Krijimin e departamentit të zhvillimit të zonës, me objektiva dhe synime konkrete.

3. Mirë-administrimin e burimeve, fondeve dhe pronave të bashkisë.

4. Hartimin e planit urban për të gjithë Malësinë e Madhe, urbanizimin e qytetit të Koplikut, si kryeqendër administrative e Malësisë, dhe i qytezës së Bajzës si qendër kulturore dhe e traditës, përmirësimin dhe rregullimin e të gjitha qendrave dhe rrugëve, që lidhin fshatrat me Koplikun.

5. Zgjidhja e problemit të ujit të pijshëm, kanalizimeve, pastrimit dhe administrimin e mbetjeve urbane.

6. Në drejtim të arsimit, do të ndërtojmë një shkollë 9-vjeçare në Koplik, do të mirëmbajmë dhe mirëpajisim të gjitha shkollat, do mundësojmë që brenda 4 vjeçarit, të mos bëhet mësim pasdite, dhe klasat të jenë vetëm me 25 – 30 nxënës;

7. Do hapim degë profesionale në gjimnaz dhe shkollat e mesme.

8. Mirëmbajtja dhe rikonstruksioni i të gjitha qendrave shëndetësore, që kanë nevojë, gjithashtu do t’i gjendemi qytetarëve pranë për çdo nevojë konkrete shëndetësore.

9. Do të mbështesim zhvillimin e turizmit malor dhe liqenor, për këtë të fundit do të ndërtojmë rrugën në breg të liqenit dhe do të mundësojmë krijimin e 2-3 plazheve, gjireve, bregu liqenit.

10. Do të përmirësojmë sistemin e ujitjes nga 1 748 ha, që ujiten sot, në fund të 4 vjeçarit do të arrijmë në 9 113 ha.

11. Do të ndihmojmë fermerët me strukturën e mbledhjeve dhe shitjen e produkteve, kjo me qëllim që të mos ketë prodhime që mbeten stok.

12. Do të përmirësojmë tregjet, si dhe në zonën e lirë ekonomike, do të mundësojmë punonjës të kualifikuar, përmes kurseve, që do të ngrihen me mbështetjen dhe me fondet e bashkisë.

13. Në drejtim të sporteve, ndër të tjera, do bëjmë të mundur ndërtimin e një stadiumi me standarde të pranuar.

14. Në fushën e kulturës, do të ndërtojmë dy qendra kulture në Koplik dhe Bajzë, si dhe do mbështesim zhvillimin e evenimenteve kulturore e të kontribuojmë në drejtim të ruajtjes së traditave.

15. Do të synojmë gjithashtu një ndërhyrje edhe në shërbimin e transportit publik me Shkodrën dhe me pikën kufitare të Hanit të Hotit.


Burimi: https://www.kohajone.com/2015/05/27/tonin-marinaj-kontratat-ime-me-banoret-e-malesise-se-madhe/

Recent Posts

See All

Rritja e tranparencës dhe aksesueshmërisë në shërbimet që do ofrojë Bashkia e Durrësit; Fuqizimi i rinisë dhe grave; Krijimi i sa më shumë hapësirave të gjelbra; Vëmendje e shtuar nga zonave periferik

Premtimet elektorale të z. Kastriot Gurra, Kryetar i Bashkisë Librazhd Fusha: INFRASTRUKTURË DHE SHËRBIME PUBLIKE Premtime: 1. Do të asfaltohen rrugët kryesore nëpër fshatra. 2. Çdo rrugë që do të

Premtimet elektorale të z. Ervin Demo, Kryetar i Bashkisë Berat 1. Do të bëjmë realitet një program konkret zhvillimi për qytetin e Beratit, me investime në infrastrukturë dhe shërbime, që do të rikth

bottom of page